Wij zijn: Irene & Frans Hubregtse, trotse eigenaren van Kyra, Yoran, Zitah, Djody , Eshley en Tristan

Sinds 1987 hebben wij 1 of meerdere Heidewachtels gehad en zijn wij helemaal aan het ras verknocht geraakt .Onze 1e Heidewachtel was Fabian Tristan von Beer’s Freunde. In 1992 kwam Kristian Jordie von Beer’s Freunde als speelkameraad voor onze Tristan erbij. Tristan en Jordie waren halfbroers van elkaar, hun vader was Brutus van het Harfoort.

Met allebei hebben we heel veel nationale en internationale hondententoonstellingen in binnen- en buitenland bezocht. Zowel Tristan als Jordie waren Nederlands en Luxemburgs Kampioen. Jordie was zelfs Duits Kampioen.

Tristan overleed in maart 2000. In 2001 kregen wij er een lieve oudere dame bij, nl. Hubble Hummel Jent von Beer’s Freunde,  11  jaar oud, maar niet meer gewenst door haar eerste eigenaren. Zij was de “Queen Mum” van de roedel en heeft in de ruim 5 jaren van haar leven bij ons ,volop genoten . In 2002 kwam Hayka Kyra van Loenerhof ( dochter van Jordie ) bij ons wonen. Zij kreeg in 2006 haar 1e en enige nest. Jordie overleed op de leeftijd van bijna 12 jaar in 2004.

Daarna kwam Caleb Yoran Jent Kim von Sanne’s Heim bij ons wonen . Hij volgt samen met de baas jachttraining waarbij beiden veel plezier hebben. Hij is inmiddels Nederlands en Luxemburgs Kampioen en won de Bundessieger in Dortmund in 2008.  Hij is ook dekreu en heeft inmiddels al vele nakomelingen. Inmiddels is hij 12 jaar, nog steeds actief en gezond, maar met pensioen voor de jachttraining. Hij heeft zijn sporen verdiend!

Onze Queen Mum Hummel overleed in september 2006, oud 16 jaar en 3 maanden. Toen kwam Heidenymfe Zitah von Beer’s Freunde . Zij heeft ervoor gezorgd dat de kennel von Jordie’s Erbe werd voortgezet en zij is de moeder van het B,C,D en E-nest. Inmiddels zijn Yoran en Zitah de trotse ouders van een 18-tal puppies, geboren op 3 oktober 2009 ( B-nest) en 3 maart 2012 ( D-nest )
Van het D- nest van Yoran en Zitah hebben wij een lief teefje gehouden, nl. Djody Zitah’s Neue von Jordie’s Erbe. Samen met de baas volgt zij jachttraining en bezoekt zij met het vrouwtje hondententoonstellingen.

In september 2013 is Zitah gedekt door Farouche van de Chesannehof en op 7 november 2013 kreeg zij haar laatste nest, 3 teefjes en 3 reutjes.
Van het E-nest hebben wij ook een lief teefje gehouden, nl Eshley Rina Louise von Jordie’s Erbe.

De beide jongste dames zijn nog steeds in opleiding voor de jachttraining en we hopen, als er voldaan is aan alle eisen voor de fokkerij ( aanleg- en exterieurkeuring, heupen, ogen ) met deze 2 lieve meiden verder te fokken.
Onze Djody heeft op 11 oktober 2014 met goed gevolg de aanleg-en exterieurkeuring gehaald en is dus geschikt bevonden voor de fokkerij. Zij had een date met Farouche van de Chesannehof en op 28 december 2014 heeft zij het leven geschonken aan 1 teefje en 8 reutjes. Haar 2e nest werd, na een date met Athos van ‘t Rengeloate Hofke, geboren op 2 mei 2016, 4 reutjes en 6 teefjes. 1 van de reutjes is bij ons gebleven: Gillian Tristan von Jordie’s Erbe.

 

Onze Kyra, voluit Hayka Kyra aus Fahra van Loenerhof, dochter van onze Kristian Jordie en de stammoeder van onze kennel is helaas niet meer bij ons.
Een agressief groeiend gezwel in haar onderkaak maakte dat zij niet meer zelfstandig kon eten; we hebben haar met alle liefde gevoerd, maar uiteindelijk hebben we de beslissing moeten nemen om haar voor altijd te laten slapen, 13 jaar en 7 maanden oud.